Divadlo Spejbla a Hurvínka

Indoorové sporty a aktivity pro děti v Praze

Loutkové divadlo Spejbla a Hurvínka působí v Praze již desítky let a jeho dřevění hrdinové nepřestávají okouzlovat malé i dospělé diváky.

Divadlo Spejbla a Hurvínka založil v roce 1930 v Plzni profesor Josef Skupa a divadlo se stalo prvním moderním profesionálním loutkovým divadlem v tehdejším Československu. V roce 1944 byl Josef Skupa uvězněn za protirežimní aktivity a divadlo bylo zavřeno nacistickými úřady. V roce 1945, kdy Skupa z vězení uprchl, přesídlilo divadlo pod jeho vedením do Prahy. Po jeho smrti v roce 1957 se interpretem Spejbla a Hurvínka stal Skupův žák Miloš Kirschner, který s ním ještě za jeho života obě postavy alternoval. Dnes po smrti Miloše Kirschnera je interpretem obou postav Martin Klásek.

Už od založení divadla je pro jeho tvorbu typický humorný až satirický ráz a svérázný přístup k problémům současného světa. Dnes se loutkové divadlo Spejbla a Hurvínka zaměřuje především na hry pro děti, ale několikrát do měsíce hraje také představení určená dospělým. Ve společnosti pana Spejbla, jeho syna Hurvínka, kamarádky Máničky, paní Kateřiny Hovorkové a Spejblovic psa Žeryka se zcela jistě nikdo z vás nebude nudit.

Další indoorové sporty a aktivity pro děti v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.