Lanová dráha na Petřín

Děti a volný čas v Praze

Rozhodnete-li se udělat si rodinný výlet pražský vrch Petřín, doporučujeme vám využít jako dopravní prostředek oblíbenou lanovku - vaše děti to jistě ocení. Lanová dráha na Petřín začíná na pražském Újezdě, nedaleko tramvajové zastávky a vyvézt vás může buď přibližně do poloviny výšky Petřína, k restauraci Nebozízek, nebo až na samý vrcholek, kde vystoupíte nedaleko petřínské hvězdárny.

První lanovka poháněná systémem vodní převahy vyvážela Pražany na Petřín již od roku 1891 a svůj provoz přerušila až po začátku první světové války v roce 1916. Provoz lanovky byl obnoven - tentokrát již na elektrický pohon - v roce 1932. V roce 1965 byla však trať této lanovky poničena při rozsáhlých sesuvech půdy na Petříně. Dnešní lanovka funguje od roku 1985.

Lanová dráha na Petřín jezdí s výjimkou pravidelných revizí po celý rok, přes zimu s intervalem 15 minut a v létě každých 10 minut. Výhodou je, že na lanovce platí běžné jízdné pražské hromadné dopravy včetně předplatních kupónů. Na výlet lanovkou na Petřín vaše děti jistě nikdy nezapomenou, zvláště pokud ho spojíte s návštěvou bludiště, nacházejícího se na Petříně, nebo petřínské rozhledny.

V sousedství

  • Adresa
    Újezd,Praha
  • Web
    www.dpp.cz/lanova-draha-na-petrin/

Další děti a volný čas v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.