Městská knihovna v Praze

Knihovny v Praze

Městská knihovna v Praze má co nabídnout téměř každému. Knihy si sem chodí půjčovat jak ti nejmladší čtenáři, tak čtenáři nejnáročnější, neboť nabídka půjčovaných titulů je skutečně široká a celá knihovní síť Městské knihovny je uživatelsky přívětivá.

Městská knihovna má hlavní sídlo na Mariánském náměstí, nedaleko stanice metra Staroměstská, avšak její pobočky jsou rozesety doslova po celé Praze. Budova na Mariánském náměstí, která prošla v devadesátých letech důkladnou rekonstrukcí, stojí rozhodně za návštěvu, a to i tehdy, pokud zatím nevíte, budete-li si chtít zařídit členství do knihovny (které vás mimochodem vyjde na pouhých 80,- Kč za rok). Nenechte si ujít jedinečnou věž z knih - uměleckou instalaci slovenského výtvarníka Mateje Kréna, další umělecká díla můžete vidět v rámci tematických výstav, které se tu pravidelně konají, a nechybí ani kavárna s lidovými cenami a příjemným prostředím.

Městská knihovna v Praze je pro čtenáře i návštěvníky otevřená vždy od úterý do soboty a vedle široké nabídky knih v češtině i cizích jazycích (beletrie, poezie, literatura faktu, detektivky i drama) nabízí i půjčování CD, DVD, notových záznamů a map, čítárnu novin a časopisů, připojení k internetu a další služby. Veškeré knihovní položky jsou navíc zaznamenány v přehledném elektronickém katalogu, ke kterému máte přes internet přístup i z domova. Městská knihovna v Praze je branou do světa zábavy i poznání pro celou rodinu.

V sousedství

  • Adresa
    Mariánské náměstí 1/98,Praha 1,110 00
  • Telefon
  • Web
    www.mlp.cz

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.