Knihovna Rakouského kulturního fóra v Praze

Knihovny v Praze

Rakouské kulturní fórum je mezinárodní instituce s pobočkami v řadě významných světových metropolí včetně New Yorku, Londýna, Paříže a Budapešti, jejímž hlavním cílem je umožnit všem zájemcům dozvědět se více o rakouské kultuře a společnosti. K možnostem, které jsou případným zájemcům otevřeny, patří rakouské knihovny, které jednotlivá Rakouská kulturní fóra provozují.

Česká pobočka Rakouského kulturního fóra sídlí v Praze na Jungmannově náměstí a vedle knihovny provozuje také galerii a podílí se na pořádání a financování řady kulturních aktivit a projektů, které se nějak týkají Rakouska a rakousko-českých vztahů. Pravidelně se tu například konají přednášky a prezentace týkající se rakouských umělců, vědců a dalších významných osobností.

Knihovna Rakouského kulturního fóra je pro veřejnost otevřena každý všední den od 10 do 13 hod a od 14 do 16 hod a v jejím katalogu naleznete tituly z oblasti rakouské beletrie i literatury faktu zabývající se životem a kulturou v Rakousku v současnosti i minulosti. Velkou výhodou je, že katalogem knihovny si nyní můžete listovat v pohodlí vašeho domova, neboť je snadno dostupný z webových stránek Rakouského kulturního fóra, a tak se vám nemůže stát, že budete cestu na Jungmannovo náměstí vážit zbytečně. Rakouské kulturní fórum v Praze představuje skvělou příležitost ke vstupu do členité krajiny středoevropské kultury.

V sousedství

  • Adresa
    Jungmannovo náměstí 753/18,110 00,Praha 1 - Nové Město
  • Web
    www.rkfpraha.cz

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.