Knihovna Multikulturního centra Praha

Knihovny v Praze

Pokud vás zajímají nejrůznější světové kultury či otázky mezikulturního soužití, etnických menšin a uprchlíků, možná už víte o činnosti Multikulturního centra Praha. Toto občanské sdružení si klade za cíl především informovat veřejnost o soužití různých etnických skupin v České republice i v dalších částech světa, čemuž má posloužit mimo jiné provozování veřejné knihovny tematicky zaměřené na tuto problematiku.

Knihovna Multikulturního centra Praha, sídlící v pražském paláci Lucerna, nabízí k prezenčním i absenčním výpůjčkám přes 2 400 svazků odborné i popularizační literatury zaměřené na témata, jako jsou náboženství a mytologie, mezikulturní vztahy, legislativa týkající se lidských práv, práv menšin, práv žen a antidiskriminační politiky. Nechybějí ani tituly zabývající se problematikou migrace a uprchlíků, genderu a dalšími souvisejícími tématy. Většina nabízené literatury je v češtině a angličtině, nechybějí však ani tituly v romštině, slovenštině, němčině, španělštině a dalších jazycích.

Vedle široké nabídky knižních titulů nabízí knihovna také filmotéku tvořenou především DVD s dokumentárními i hranými filmy věnujícími se výše uvedeným i dalším souvisejícím tématům a databázi novinových článků zabývajících se otázkami uprchlíků, menšin a cizinců. Knižní i filmové tituly, které jsou v knihovně Multikulturního centra Praha k dispozici, si můžete prohlédnout v přehledném online katalogu na níže uvedených webových stránkách. Pokud vás některé tituly zaujmou, můžete si je půjčit buď k prezenčnímu studiu v přilehlé studovně, nebo - po uhrazení spíše symbolického členského příspěvku 50,- Kč na rok - také absenčně. Navštivte knihovnu Multikulturního centra Praha a přesvědčte se, že poznáním cizího člověk poznává také sebe sama.

V sousedství

  • Adresa
    Vodičkova 36 (Palác Lucerna),116 02,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.mkc.cz

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.