Knihovna v Institutu Cervantes v Praze

Knihovny v Praze

Zájemcům o španělskou a hispanoamerickou kulturu a dění by neměla uniknout knihovna Carlose Fuentese, kterou v Praze provozuje Institut Cervantes. Institut Cervantes je organizace se sídlem v Madridu, která se po celém světě stará o propagaci španělskojazyčných kultur.

Pražská pobočka Institutu Cervantes sídlící v ulici Na Rybníčku byla slavnostně otevřena za přítomnosti španělského prince a princezny v roce 2005. institut nabízí vedle knihovny také kurzy španělštiny, jazykové zkoušky DELE a široké spektrum kulturních akcí z oblasti, jako jsou výtvarné umění, film, hudba či divadlo.

Knihovna Carlose Fuentese (nesoucí v názvu jméno významného mexického spisovatele) vznikla v prostorách Institutu Cervantes počátkem roku 2006 a jejím čtenářům je v moderním a světlém interiéru k dispozici bohatá nabídka knih a dalších medií tematicky zaměřených na kulturu Španělska a zemí, ve kterých je úředním jazykem španělština. V nabídce knihovny nechybějí jazykové učebnice, encyklopedie, aktuální denní tisk, CD, DVD, partitury, mapy a mnoho dalšího. Většina dokumentů je ve španělštině, zastoupeny jsou však také čeština, katalánština, galicijština a baskičtina. Celý sortiment knihovny je zdarma k dispozici všem návštěvníkům k prezenčnímu studiu, v případě zájmu o absenční výpůjčku a využívání Wi-Fi internetu je třeba za poplatek získat čtenářský průkaz.

V sousedství

  • Adresa
    Na Rybníčku 536/6,Praha 2,120 00,praga.cervantes.es
  • Telefon

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.