Knihovna Amerického centra

Knihovny v Praze

I když jsou v dnešní době anglickojazyčné knihy v Praze již dobře dostupné, šíře jejich výběru je stále ještě spíše omezená a problémem může být i vyšší cena. Jednou z možností, které jsou zájemcům o anglofonní kulturu k dispozici, je využít knihovnu Amerického centra provozovaného v Praze velvyslanectvím Spojených států amerických.

Knihovna Amerického centra nabízí k prezenčnímu využití okolo 1000 knih, především z oblasti literatury faktu zabývající se tématy jako jsou americká politika a diplomacie, život ve Spojených státech apod. Nechybějí ani encyklopedie, fotografické publikace. Na individuálních videostanicích je možné sledovat také dokumentární i hrané filmy nabízené knihovnou na DVD a VHS. Jedním z hlavních lákadel knihovny Amerického centra je možnost pročíst či prolistovat si aktuální nabídku několika desítek amerických časopisů - všeobecných i odborných. Knihovna nabízí rovněž přístup k některým online databázím.

Vedle provozování knihovny nabízí Americké centrum rovněž bohatý kulturní a naučný program včetně promítání filmů (hraných i dokumentárních), výstav, diskusních setkání a přednášek. Na webových stránkách centra pak naleznete bohatý zdroj praktických a zajímavých informací nějak souvisejících s USA, ať už uvažujete o studiu v USA, chystáte se cestovat do USA nebo se jen chcete něco zajímavého dozvědět.

V sousedství

  • Adresa
    Tržiště 13 (1. patro),118 01,Praha 1 - Malá Strana
  • Telefon
  • Web
    www.americkecentrum.cz

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.