Knihovna Goethe-Institutu Prag

Knihovny v Praze

Pokud se učíte německy a chcete se v tomto jazyce snadnou a zábavnou formou zdokonalit, nebo jen hledáte snadný přístup k německé kultuře, navštivte knihovnu Goethe-Institutu Prag. Tato knihovna nabízí široký výběr knih a dalších médií v německém a českém jazyce, jejichž tématem je německá kultura a dění v současném Německu.

Goethe-Institut je organizace, jejíž pobočky sídlí v mnoha zemích po celém světě, a jež si klade za cíl být pomyslnou branou k německé kultuře a aktuálnímu dění v Německu. Pražská pobočka Goethe-Institutu sídlí na Masarykově nábřeží a nabízí vedle knihovnických služeb také kurzy němčiny, výstavy, filmové projekce a další kulturní a vzdělávací akce.

Knihovna Goethe-Institutu je otevřena od pondělí do soboty (otevírací doba je uvedena na webových stránkách) a nabízí německy psanou beletrii (některé tituly jsou k dispozici rovněž v českém překladu), literaturu faktu týkající se německé kultury a společnosti, německé noviny a časopisy, CD s německou hudbou (rock, pop, jazz i vážná hudba), DVD s německými filmy, audioknihy a mnoho dalšího. K využívání služeb knihovny potřebujete pouze čtenářský průkaz, který si můžete na půl roku zařídit za 100 Kč.

V sousedství

  • Adresa
    Masarykovo nábřeží 32,110 00,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.goethe.de

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.