Křesťanská knihovna Praha

Knihovny v Praze

Křesťanská knihovna Praha si klade za cíl nabízet křesťanům, badatelům i všem ostatním zájemcům o křesťanství přístup k bohaté literatuře, která se tímto významným a fascinujícím náboženstvím zabývá. V současnosti nabízí knihovna všem zájemcům přibližně 5 000 knih, videokazet, DVD a CD v češtině a angličtině.

Myšlenkou vybudování křesťanské knihovny v Praze se začal už v porevolučním roce 1990 zabývat Willard Black, ředitel Institutu pro křesťanská studia, neboť si uvědomoval nedostatek křesťanských zdrojů v České republice. Realizace Blackovy myšlenky se později v roce 1997 ujali Jim a Laurie Barnesovi, díky nimž byla knihovna založena jako obecně prospěšná společnost a získala své dnešní sídlo mezi Olšanským náměstím a Florou.

Veškerá dostupná media si můžete vyhledat v přehledném online katalogu, avšak ochotně vám poradí též personál knihovny. Knihovna chce být otevřena široké veřejnosti, v případě zájmu o půjčování knih a dalších medií však je nutné zaplatit registrační poplatek (základní cena je 300 Kč na rok se slevami pro rodiny, studenty, důchodce a invalidy). Základní výpůjční doba pro většinu materiálů jsou tři týdny s možností prodloužení. Navštivte Křesťanskou knihovnu Praha a získejte lepší poznání náboženství, které představuje jeden ze základních pilířů euroamerické civilizace.

V sousedství

  • Adresa
    Baranova 32,130 00,Praha 3
  • Telefon
  • Web
    www.christianlibrary.cz

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.