Knihovna Italského kulturního institutu

Knihovny v Praze

Kulturní styky mezi Itálií a českými zeměmi jsou hojné již od 16. století, kdy v Praze působila italská minorita tvořená mimo jiné členy jezuitského řádu pocházejícími z Itálie. Historickými doklady tohoto působení jsou mimo jiné Vlašská kaple v areálu pražského Klementina či Vlašský špitál na Malé Straně. O zachování a prohlubování česko-italských kulturních kontaktů usiluje v současné době instituce zvaná Istituto Italiano di Cultura nebo také Italský kulturní institut Praha.

Italský kulturní institut nabízí všem zájemcům výuku italštiny, nejrůznější vzdělávací, kulturní i zábavné akce včetně přednášek, ale také možnost využívat služeb knihovny, kterou Institut provozuje v Praze, ve Šporkově ulici na Malé Straně. Knihovna Italského kulturního institutu svým čtenářům nabízí výběr přes 18 tisíc svazků převážně v italském jazyce. Vedle bohaté nabídky knižních titulů, ze kterých si můžete vybírat také v klidu svého domova prostřednictvím online katalogu, odebírá knihovna také některé italské deníky a časopisy, které jsou v knihovně k dispozici k prolistování i k prezenční výpůjčce. Z časopisů v nabídce knihovny nechybějí periodika se zaměřením na společnost, literaturu, výtvarné umění, divadlo, architekturu či design.

Pokud vás knihovna italského kulturního institutu zaujala a uvažujete-li o její návštěvě, učiňte tak nejlépe počátkem pracovního týdne. Otevírací doba je totiž nejvelkorysejší v pondělí a v úterý (9:30-18:00). Ve středu má knihovna otevřeno v podvečerních hodinách od 16:00 do 19:30 a od čtvrtka do neděle je zavřená. Vstup do knihovny a půjčování dokumentů k prezenčnímu studiu je zdarma, avšak v případě, že si některé knihy chcete půjčit domů, musíte se stát členy knihovny a zaplatit registrační poplatek. Návštěvu knihovny Italského kulturního institutu můžete spojit s návštěvou některé kulturní akce pořádané Institutem, jejichž soupis naleznete mimo jiné na webových stránkách Italského kulturního institutu. Navštivte Italský kulturní institut a nechte se inspirovat i potěšit bohatou a barvitou italskou kulturou.

V sousedství

  • Adresa
    Šporkova 14,118 00,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.iicpraga.esteri.it/IIC_Praga

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.